Kolay ve Lezzetli Tiramisu Tarifi

Kolay ve Lezzetli Tiramisu Tarifi Tatlı sevenler için hem hafif hem de pratik bir tarifle karşınızdayız: Tiramisu! İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan tiramisu, kahve ve krema uyumuyla öne çıkıyor. Özellikle misafir ağırlarken ya da kendinizi şımartmak istediğiniz günlerde harika bir seçenek. Üstelik yapımı da sandığınızdan çok daha kolay.

Eğer mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız ya da pratik tariflerle şahane tatlar yaratmayı tercih ediyorsanız, bu tarif tam size göre! İşte detaylarıyla evde kolay tiramisu yapımı

Malzemeler:

Krema İçin:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 g mascarpone peyniri (Yoksa labne peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Bisküvi ve Kahve Karışımı İçin:

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve veya espresso
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Rendelenmiş bitter çikolata (isteğe bağlı)

Tiramisu Nasıl Yapılır?

1. Krema Hazırlığı

Lezzetli bir tiramisunun sırrı, pürüzsüz ve hafif bir kremadır. Bunun için:

  1. Küçük bir tencereye yumurta sarılarını ve toz şekeri alın, iyice çırpın.
  2. Üzerine sütü ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Un ve nişastayı ekledikten sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Krema kıvam alınca ocaktan alıp vanilin ekleyin.
  5. Krema ılındığında içine mascarpone peynirini ekleyip mikserle pürüzsüz hale getirin.

2. Kahveli Karışım ve Bisküvileri Hazırlama

  1. Sıcak suyun içine granül kahve ve şekeri ekleyip karıştırın. Karışımın soğumasını bekleyin.
  2. Kedi dili bisküvilerini kahveye batırın. Fazla yumuşamadan hızlıca çıkarın ki hamur gibi olmasın.

3. Katmanları Oluşturma

  1. Kahveye batırılmış bisküvileri bir borcama veya servis kabına dizin.
  2. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını dökerek düzgün bir şekilde yayın.
  3. İkinci kat kahveye batırılmış bisküvileri dizin.
  4. Kalan kremayı üzerine dökün ve spatula yardımıyla düzeltin.

4. Son Dokunuş ve Sunum

  1. Tiramisuyu streç filmle kapatıp en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. (En iyi sonuç için bir gece bekletmek harika olacaktır!)
  2. Servis yapmadan önce üzerine elekten geçirilmiş kakao serpin ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş bitter çikolata ekleyin.

Püf Noktaları:

  • Mascarpone peyniri yoksa, süzülmüş labne peyniri kullanabilirsiniz.
  • Bisküvileri fazla ıslatmamaya dikkat edin. Çok yumuşarsa tiramisunun kıvamı bozulabilir.
  • Tam kıvamında bir krema için, yumurta sarılarını şekerle iyice çırptığınızdan emin olun.
  • Kakao serpmek için tatlının iyice soğumasını bekleyin; aksi halde kakao nemlenerek hoş bir görüntü oluşturmaz.
  • Daha güçlü bir kahve aroması isterseniz espresso kullanabilirsiniz.

Eğer bu tarifi denediyseniz, deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir